Bananbrød - min egen variant uten sukker, gluten og laktose
Aug 27, 2021
Liker du bananbrød? Her kommer min favorittoppskrift som er uten sukker, gluten og laktose. Denne faller i smaken for alle aldre og passer perfekt som fika/mellommåltid eller til en lang helgefrokost :) Den tar heller ikke lang tid å lage.

Ingredienser:
3-4 modne bananer (gjerne med sorte prikker på)
3 egg
1 dl usøtet mandelmelk (havremelk eller annen melk du liker går like bra)
100g havremel (Tips! Kjør 2dl havregryn i blenderen og du får havremel)
70g valgfritt mel (jeg bruker gjerne halvparten kokosmel og bohvetemel)
2 tsk bakepulver
2 ss kokosblomstsukker/kokossirup eller annen søtning etter smak
Litt salt
Vaniljepulver
Valnøtter - en næve
Slik gjør du:
Mos bananene med en gaffel og bland sammen med alle ingrediensene i en bolle.
Ha røren ned i en avlang brødform eller muffinsformer. Stek i midten av ovnen på 175 grader (varmluft) ca 30-35 minutter eller til du ser at den fått en fin farge. Enjoy!
Tips!
Du kan bruke andre type nøtter, mørk sjokolade eller legge til råkakao for å få litt mer smak på bananbrødet.