Bananbrød - min egen variant uten sukker, gluten og laktose

Aug 27, 2021

Liker du bananbrød? Her kommer min favorittoppskrift som er uten sukker, gluten og laktose. Denne faller i smaken for alle aldre og passer perfekt som fika/mellommåltid eller til en lang helgefrokost :) Den tar heller ikke lang tid å lage.

Ingredienser:

3-4 modne bananer (gjerne med sorte prikker på)

3 egg

1 dl usøtet mandelmelk (havre melk eller annen melk du liker går like bra)

100g havremel (tips! Kjør 2dl havregryn i blender og du får havremel)

70g valgfritt mel (jeg bruker gjerne halvparten kokosmel og bohvetemel)

2 tsk bakepulver

2 ss kokosblomstsukker/kokossirup eller annen søtning etter smak

Litt salt

Vaniljepulver

Valnøtter - en næve

 

Slik gjør du:

Mos bananene med en gaffel og bland sammen med alle ingrediensene i en bolle.

Ha røren ned i en avlang brødform eller muffinsformer. Stek i midten av ovnen på 175 grader (varmluft) ca 30-35 minutter eller til du ser at den fått en fin farge. Enjoy!

 

Tips!

Du kan bruke andre type nøtter, mørk sjokolade eller legge til råkakao for å få litt mer smak på bananbrødet.