Kokosyoghurt

detox mat Aug 12, 2021

Yoghurt med gode melksyrebakterier kan du enkelt lage selv av kokosmelk. Denne varianten er en favoritt her hjemme! Den er uten laktose men siden den blir fermentert får vi de gode bakteriene som er bra for tarmen. 

Yoghurten passer perfekt med litt granola eller til å lage chiapudding av. Fin som frokost eller mellommåltid på farten.

Melkesyrebakteriene jeg bruker - du finner dem på helsekosten i kjøleskapet

Ingredienser:

1 liter kokosmelk (jeg bruker den du ser på bilde)

2 melkesyretabletter (Udos Choice)

 

Slik gjør du:

Finn frem et norgesglass på minimum 1 liter. Hell ned litt av kokosmelken og tøm to kapsler med melkesyrebakterier. Rør godt om slik at du ser at pulveres løses opp i kokosmelken. Hell deretter i resten av kokosmelken.  Ta vekk plastringen fra lokket og legg glasslokket over slik at det er en liten åpning.

Stell norgesglasset på en litt varm plass i huset, for eksempel på baderomsgulvet med varmekabler eller i et vindu som bli oppvarmet av solen og dekk det til med et håndkle. 

Yoghurten skal stå i 24-36 timer og få en syrlig smak. Jeg pleier å smake av den etter 24 timer, og se om den trenger å stå litt lenger - du kjenner når den er syrlig.

Når den er ferdig setter du inn yoghurten i kjøleskapet og lukker den skikkelig (med plastringen).

Dette er det du trenger