Matcha latte - en enkel oppskrift du kan bruke hjemme

Aug 30, 2021
Matcha latte - min favoritt!

Matcha latte får du tak i på de fleste cafeer om dagen, og det er min favorittdrikk. Jeg lager den med nøt eller havremelk og koser meg med den på morgonen eller på kvelden med en god bok.  

Den grønne teen kommer fra Japan og er i pulver form. Du får tak i den i de fleste helsekostbutikker, så som Life. Siden det er grønn te, er det litt koffein i denne og det er L-theanine som har en avslappende effekt, og den har veldig mange gode antioksidanter i seg.

Det sies at Matcha har veldig helsefremmende effekter, bla å være kolesterolsenkende og antialdrende. Du får teste selv!

Denne oppskriften er veldig enkel å gjøre hjemme, se bare til at du har matchapilver, en sunnere type sukker/søtning og en melk du liker. Jeg bruker som oftest iKaffe fra Oatley eller usøtet mandelmelk som jeg varmer opp.

img_1840

Ingredienser:

1 ts Matcha pulver

1,5 dl vann

2 dl IKaffe fra Oatly - eller annen nøttemelk: Mandelmelk/Macadamiamelk/Cashewmelk

Litt Himalaya salt

Litt kokossukker (evt kokossyrup eller annen søtning du bruker)

Evt litt ekte vaniljepulver

Slik gjør du:

Legg 1 ts matcha pulver i en kopp, varm opp vann i en kjæle og hell det i koppen. Rør/visp rundt så du ser at teen blander seg med vannet og ikke klumper seg i bunn.

Tilsett litt salt og kokossukker. Rør om.

Varm opp melken i en kjæle, og hell den i koppen (vær forsiktig når du varmer melken, det går veldig rask at den koker over - egen erfaring).

Voila! Ferdig å nytes.

Tips!

Når jeg var i USA fikk jeg smaket Matchalatte med Macadamiamelk - det var knallgodt! Jeg har ikke funnet Macadamiamelk i Norge, men skal teste hvis jeg finner det.

Hvis du er i New York er mitt tips å besøke Cha Cha Matcha eller Matchaful Cafe - hvis du vil teste noen mer eksotiske varianter av Matcha latte :)