Min beste granola
Aug 27, 2021
Jeg har fått endel spørsmål om hva jeg har i min granola som jeg har til syrnet kokosmelk eller til min chiapudding. Her kommer oppskriften :)
Denne er helt fri fra gluten og sukker.
Granola

Ingredienser:
6 dl quinoa (ferdigkokt og litt avkjølt)
1,5 dl linfrø
2 dl solsikkekjerner
2 dl gresskarkjerner
3 dl hakkede nøtter (her kan du velge selv hva du ønsker å bruke, jeg liker mandler, valnøtter og hasselnøtter)
Tørket frukt, feks aprikoser
Kokosflak
1 ½ ss kanel (helst ceylon kanel)
En klype kardemomme
½ dl kokosolje
2–3 ss kokossirup eller honning


Slik gjør du:
Skyll 3 dl quinoa i kaldt vann, og tørk den siden i en kjæle på høy varme, slik at vannet forsvinner. Tilsedt 6 dl vann og la koke under lokk (5-20 min - litt varierende). La den avkjøles litt. 3 dl tørr quinoa blir fort 8 dl ferdigkokt, tips er å bruke de andre 2 dl ferdigkokt quinoa til middagen :)
Bland sammen quinoa, frø, nøtter og alle de andre tørre ingrediensene i en bolle. Tilsedt kokosolje og søtning. Bland godt. Spre granolaen på bakepapir i en dyp langpanne.
Sett ovnen på 160 grader, 30 min. Sett langpanne i midten av ovnen og se til å rør om i blandingen underveis i stekingen. Se til å kjøle ned granolan før den settes i et glass.
Denne oppskriften er inspirert fra Trine Berge, med min egne lille vri. Håper du liker den :)