Min beste granola

detox mat Aug 27, 2021

Jeg har fått endel spørsmål om hva jeg har i min granola som jeg har til syrnet kokosmelk eller til min chiapudding. Her kommer oppskriften :)

Denne er helt fri fra gluten og sukker.

Granola

Ingredienser:

6 dl quinoa (ferdigkokt og litt avkjølt)

1,5 dl linfrø

2 dl solsikkekjerner

2 dl gresskarkjerner

3 dl hakkede nøtter (her kan du velge selv hva du ønsker å bruke, jeg liker mandler, valnøtter og hasselnøtter)

Tørket frukt, feks aprikoser

Kokosflak

1 ½ ss kanel (helst ceylon kanel)

En klype kardemomme

½ dl kokosolje

2–3 ss kokossirup eller honning

Tørre ingredienser

Quinoa

Slik gjør du:

Skyll 3 dl quinoa i kaldt vann, og tørk den siden i en kjæle på høy varme, slik at vannet forsvinner. Tilsedt 6 dl vann og la koke under lokk (5-20 min - litt varierende). La den avkjøles litt. 3 dl tørr quinoa blir fort 8 dl ferdigkokt, tips er å bruke de andre 2 dl ferdigkokt quinoa til middagen :)

Bland sammen quinoa, frø, nøtter og alle de andre tørre ingrediensene i en bolle. Tilsedt kokosolje og søtning. Bland godt. Spre granolaen på bakepapir i en dyp langpanne.

Sett ovnen på 160 grader, 30 min. Sett langpanne i midten av ovnen og se til å rør om i blandingen underveis i stekingen. Se til å kjøle ned granolan før den settes i et glass.

 

Denne oppskriften er inspirert fra Trine Berge, med min egne lille vri. Håper du liker den :)