Restorative yoga for gravide kvinner

egenkjærlighet gravid restorative yoga yoga Aug 12, 2021

For gravide kvinner kan restorative yoga virke som terapi siden det hjelper å balansere hormonene i kroppen. Restorative yoga fungerer også veldig fint når du kjenner deg trøtt og sliten som gravid kvinna. Praksisen er sikker og vil gi deg mer energi. Det som er viktig er at gravide ikke ligger i inversjoner eller tvister og at de unngår dype  pusteøvelser.

I siste trimester er restorative yoga et fint alternativ til mer dynamisk yoga for gravide, da det kan være utfordrende å bevege seg. Siden praksisen jobber med å støtte kroppen fungerer det fint. Et tips er også å ta enda flere bolstere og tepper for å støtte opp under ryggen, korsryggen og rundt magen. De ulike stillingene roer ned systemet, og det er veldig deilig for gravide kvinner som for eksempel har vondt i korsryggen.

Gode stillinger for gravide:

Supta badhakonasana – som er godt støttet. Denne får bekkenet til å slappe av, og hele kroppen blir holdt. Den åpner opp bryster og gjør det enklere å puste, samtidlig som den avlaster spenningen mellom skuldrebladen. Den åpner forsiktig opp hoftene, som en slags forberedelse til fødselen.

Sideliggende Shavasana – på venstre side. Bruker mange puter, bolster og tepper for å støtte upp denne stillingen for beste komfort. Stillingen hjelper til å redusere høyt blodtrykk og lindrer tretthet og søvnløshet.

Denne uken hold jeg en restorative time for en venninne som er gravid, da ingen andre yogaformer er komfortable for henne akkurratt nå. Hun syntes det var veldig deilig å få roet ned, komme inn i kroppen og følte seg støttet.

img_4179

Supta badhakonasana - Liggende sommerfugl

img_4186

Sideliggende Shavasana