5 fordeler med å drikke sitronvann hver morgen

detox mat Aug 12, 2021

Det å drikke varmt sitronvann om morgonen er noe mange gjør idag - bla meg selv. Hvorfor er dette så gunstig? Her kan du lese mer om noen av de viktigste fordelene du får gjennom å drikke varmt sitronvann hver morgen og få en kikkstart på dagen!

Fordeler med varmt sitronvann:

1. Sitroner er alkaliserende og balanserer pH-verdiene

Sitroner er en av de mest alkaliserende fruktene som finnes, hvilket betyr at de hjelper oss å øke pH-verdien i kroppen vår og gjøre den mer basisk - noe som igjen hjelper oss å opprettholde en god balanse i kroppen. En sur kropp blir fortere syk enn en basisk kropp (alkalisk), og her trives heller ikke kreftseller.

2. Reduserer betennelse i kroppen

Sitroner har en betennelseshemmende effekt gjennom c-vitaminerne de er så rike på, dette hjelper oss til å ta opp jern, som er viktig for immunforsvaret vårt. De bakteriehemmende effektene til sitronen hemmer produksjonen av slim i kroppen, og hjelper oss å holde oss friske fra influensa og forkjølelse.

3. Forbedrer fordøyelsen

Sitronsaften hjelper leveren å produsere syren som trengs for at fordøyelsen skal fungere optimalt. Det fungerer spesielt bra hvis du spist fet mat. Egenskapene til frukten kan også hjelpe til å roe ned en urolig mage, minske raping, oppblåst mage og sure oppstøt.

4. Renser kroppen fra gifter - mini detox

Saften fra sitroner hjelper oss å bli kvitt gifter fra kroppen, og fungerer dermed som en liten detox. Det er mineralene og vitaminerne i saften som hjelper til å fjerne giftstofferne fra fordøyelseskanalen og urinveiene.

5. Renser huden

C-vitamin og antioksidantene i sitronen er grunnleggende for at vi får en sunn hud, som bla reduserer rynker, mørke flekker og kviser. Det hjelper oss å opprettholde en normal kollagendannelse.

Slik gjør du:

1/2 Sitron (gjerne økologisk) presses ned i varmt vann (ikke kokende). Jeg fyller gjerne opp med litt kald vann for å få en mer lunken temperatur på drikken. Drikk vannet på tom mage og spis frokost ca 30 min etterpå.