Yogaretreat på Sri Lanka 2018

detox egenkjærlighet hvile inspirasjon mat yoga Aug 27, 2021

Jeg har vært på en 10 dagers yoga- og skrive-reatreat på Sri Lanka for å hente inspirasjon, gjøre yoga og ro ned etter en hektisk høst. Det var helt fantastisk! 

Rukgala retreat i djungelen

Om retreaten: 

Denne yoga- og skrive- retreaten ble holdt av mine gode lærere Marthe, Christian og Mira. Jeg gledet meg skikkelig til å reise på tur med disse lærerne og en herlig gjeng med 11 damer jeg aldri møtt førr. Det var helt underbart!

De første 5 dagene var vi nede på Jamu Surf Lodge, nede ved sørkusten av øya. Dagene innholdt yoga, workshop om yoga Asanas og yogafilosofi og en roligkveldsøkt etter middagen. Her fantes det muligheter til flere ulike aktiviteter, så som surfing, massage, gå en tur langs den underbara stranden og muligheter til besøk på bla te-plantasjer eller ta en tuktuk inn til byen. De siste 5 dagene tilbraktes oppe i fjellene, midt i djungelen på Rukgala Retreat. Her var det en skikkelig retreat følelse, med en ro som preget hele plassen og meget god mat og masse yoga i den nydelige shalaen. Her fikk vi tid til å skrive og ta være på oss selv, bade i poolen eller innsjøen og gjorde et fantastisk besøk i et tempel. Jeg brukte mye av tiden min på å slappe av, gjøre yoga, lese og skrive. 

Chiapudding og Jamu Juice  til frokost på Jamu Surf Lodge

En dag på retreaten: 

  • 07:30-09:30 Morgenpraksis
  • 09:30 Frokost
  • 16:00-17:30 Workshop
  • 18:30 Middag
  • 20:00 Kveldspraksis
  • Sove fra 22-06

Morgenpraksis på Jamu Surf Lodge - beste stunden på dagen

Yoga i herlige omgivelser på Rukgala Retreat

Effekter av retreaten: 

Det gjør noe med kropp og sinn når du er borte fra det vardaglige livet og fokuserer på deg selv, kroppen din og sinnet ditt. Dette i form av yoga, meditasjon, sunn og næringsrik mat og tid til å lese, sove og ro ned helt og fullt. For meg er dette balsam for sjelen. At det i tillegg er i et varmt land er en veldig fordel fordi kroppen blir mykere og får slappet av mer. 

Under denne retreaten hade vi mer enn 55 timer med yoga og undervisning i form av ulike workshops, noe som har styrket kroppen min veldig og jeg er blitt mykere, sterkere og har fått roet ned hele systemet på en måte som er utrolig deilig. Det har vært fokus på god, sunn mat, som er fra Sri Lanka (Vegetar), så det er blitt mye sallater, fersk frukt og rice & curry - deilig!

Vi har hatt mange skriveøvelser som passer veldig godt sammen med yoga praksisen, hvor vi har skrevet ned mye tanker og følelser, og jobbet med kroppen vår, hva vi ønsker å jobbe mer med og fokusere på, og gått inn på et litt dypere plan enn hva vi ofte ellers ikke tar oss tid til å tenke over eller jobbe med. 

Gode rutiner å ta med hjem. Det fine med retreater er også den daglige praksisen og rytmen man kommer inn i. Etter 10 dager med en fast yogapraksis, meditasjon og nydelig mat blir det mye enklere å ta med seg deler av disse rutinene hjem til hverdagen. Jeg har en yogapraksis siden tidligere, men mange av de som var med fikk nå en kick-start til en egen praksis, og en motivasjon til å ha en litt sunnere livsstil med mindre stress, mer mindfulness og gode matvaner. Dette inspirerer meg veldig mye :) 

Dette er beste måten å feriere på synes jeg: Jeg kommer hjem uthvilt, godt trent, rolig og med ny energi til å ta tak i ulike ting i hverdagen :) Anbefales på det sterkeste!

Har du vært på et slikt retreat? 

En nydelig mandala i yogashalaen

Sri Lanka: 

Dette er første gang jeg besøker Sri Lanka og jeg er helt forelsket i landet. Landet har en fantastisk natur, dekket med flotte strender og dyp djungel i midten av landet. I tillegg er det ikke så mye turister som jeg har opplevet på mange andre plasser. Vi hadde ofte stranden for oss selve, og på fjellet merket vi ikke av noen turister, kun lokalbefolkningen som bodde i byene ved siden av. Jeg fikk høre at Sri Lanka sammenlignes med hvordan det var i Thailand for 50 år siden - før alle turistene kom. Det er utrolig idyllisk og sjarmigt, med små og store naturlige strender hvor de selger kokosnøtter og det løper snille hunder. Det finnes mange fine muligheter til å surfe her, med snille bølger som passer for nybegynnere og de som fortsatt trenger instruktør (så som meg). Oppe i fjellene fikk jeg samme følelse som på Bali - det var så utrolig frodig og fint her. Ganske varmt og litt regn mellom slagene. Regnet var deilig, det renset luften siden det var veldig varmt og litt klamt til tider. Menneskene her er veldig vennlige og hjelpsomme, noe som gjør denne øya til et lite paradis. Jeg kommer tilbake!